«Return to vacancies

Работни позиции за медицински сестри во Bad Wildungen/Hessen

Работни позиции за
Медицински сестри (м/ж/д)

Место:  Bad Wildungen, Германија

Наши клиенти се најголемите приватни болнички групи и домови за стари лица во цела Германија. Со над 200 клиники и 190 домови за стари лица во Германија, нудиме силна мрежа на работодавци во скоро секој регион во Германија.

Бараме медицински сестри со познавање на германски јазик за овие клиенти. Или медицински сестри кои сакаат да учат германски со нас.

Признавањето на професионалната квалификација е наш најголем приоритет и пред сè е потребна нашата техничка експертиза. Нашата услуга е бесплатна за апликантите.

 

Работни задачи:

 • Работна како медицинска сестра во приватна клиника во Bad Wildungen

 


Профил:

 • Завршено образование како медицинска сестра
 • Познавање на германски јазик ќе биде предност или желба и подготвеност за да се учи германски 
 • Уживање во претенциозни работни обврски и голема посветеност
 • Структуриран начин на работа, отвореност, пријателство, комуникациски вештини и трпеливост  
 • Мотивација за учење на германски јазик

Што нудиме:

 • Договор на неопределено време дирекно со клиниката
 • Плата пред признавање приближно 2.200 € бруто + додатоци, по признавањето од 2.800 бруто плус додатоци, во зависност од работно искуство
 • 13. плата
 • Бесплатни online курсеви по германски
 • Добри можности за напредок и развој
 • Организација на нострификација
 • Живеалиште ќе биде дадено на располагање
 • Интеграција на фамилијата
 • Први чекори во Германија- ние сме тука за да Ви помогнеме! 

Вака иде постапката

 1.  Пријавете се!
  ...online, така што ќе ја одберете опцијата "Jetzt-auf-diese Stelle-bewerben-Button

 2. Прашања?
  Ако имате какви било прашања, однапред користете ги деталите за контакт на вашето лице за контакт.

 3. Интервју преку телефон
  Ние закажуваме состанок за кратко интервју

 4. Лично запознавање
  Потоа се запознаваме лично и разговараме за сите детали

Сакате да промените?
Тоа останува меѓу нас!

Ако сте во прекин на работниот однос, секако ќе ве увериме за најголема доверливост на вашата апликација.

Ние ќе контактираме  со сегашниот или поранешниот работодавец со ваша согласност.

Телефонските интервјуа и интервјуа се исто така можни после работа или за време на викендот.

 

Дали тоа Ви звучи добро?
Тогаш пријавете се сега. Се радуваме на Вашата апликација!

 

 

       

 

Apply now Apply with WhatsApp Please note that you are sending data via WhatsApp to us. For higher data protection use the "Apply for this job now" button. Print vacancy

Your contact person

Ms Beata Berry

Contact

MR Medical Recruiters GbR
Edenbergerstr. 2
86156 Augsburg

Phone: +49 821 57089820
E-Mail: info@medical-recruiters.de