« zurück zu den Stellenangeboten

Event Skopje: Медицински сестри за Хелиос Лајпциг-Скопје

MR Medical Recruiters се во потрага по:
Медицински сестри со познавање на германски јазик,
кои нивната иднина ја гледаат во Германија како признат медицински персонал

Безбедноста пред се!

Благодарејќи на нашиот модерен систем со кој работиме, можеме безпрекорно онлајн да се претставиме пред Вас и секој од Вас да го запознаеме и советуваме за сите можности кои ги нудиме за Вашата идна работна позиција како медицинска сестра во Германија

 

Работно место:
Лајпциг, Германија

Нашиот Клиент Хелиос Клиника бара преку 20 медицински сестри која што професија е целосно признаена.Тоа е така за да можете директно после доаѓањето во Германија да работите како призната медицинска сестра. 

Тоа е одлична можност за Вас и вашиот почеток во Германија да биде пријатен затоа што признавањето на дипломата може да трае подолго и да ви создава стрес покрај вашата работа!

 

Барања:

 • Мора успешно да ја завршите обуката како медицинска сестра
 • Треба да имате германско познавање на Б1 ниво
 • Треба да сте мотивирани и спремни за учење

 

 


Што нудиме:

 • Б2 интензивен курс во времетраење од 4 месеци, по кој се здобивате со Б2 сертификат по германски јазик.
 • 4 неделен подготвителен интензивен курс за тестот на вашето знаење
 • Откако ќе завршите со курсевите, одите на пракса кај вашиот работодавец во Лајпциг, Германија. (минимум 2 недели.)
 • Немате трошоци за: Признавање на вашите документи, сместување за време на праксата, патни трошоци и трошоци за обука.
 • Ние ве поддржуваме и при првите чекори во Германија: Пријавување кај властите, отварање на трансакциска сметка.

Процес:

 • Моментално сме во процес на претселекција за нашите клиенти во Лајпциг. Аплицирајте сега и искористете ја можноста лично да се претставите во Хелиос Лајпциг во јули/август
 • Почеток на проектот: 1. септември 2020
 • На крајот на годината положете го Б2-испитот
 • Почеток 2021 - планирано пристигнување. Започнете го Вашиот нов живот во Германија!

 

Дали сте заинтересирани?
Едноставно внесете ги вашите детали во линкот во продолжение и регистрирајте се за 21 март.
Со нетрпение очекуваме да ве запознаеме лично и да ја направиме вашата иднина во Германија.

 


Контакт: Ања Шевченко

E-Mail: anja.sevcenko@medical-recruiters.de

Telefon: 071 328 063 (WhatsApp / Viber / Skype)

www.medical-recruiters.de

 

Jetzt auf diese Stelle bewerben Mit WhatsApp bewerben Bitte beachten Sie, dass Sie damit Daten über WhatsApp an uns senden. Für höheren Datenschutz verwenden Sie den "Jetzt auf diese Stelle bewerben" Button. Stelle ausdrucken

Ihre Ansprechpartnerin

Frau Beata Berry

Kontakt

MR Medical Recruiters GbR
Edenbergerstr. 2
86156 Augsburg

Telefon: +49 821 57089820
E-Mail: info@medical-recruiters.de