« zurück zu den Stellenangeboten

Детска мединска сестра си? Зборуваш германски? Или сакаш да научиш кај нас?

Аплицирај сега!


Бараме детска медицинска сестра (м/ж/д)
Место на работа:  Германија

Наши клиенти се најголемите приватни болнички групи и домови за стари лица во цела Германија. Со над 200 клиники и 190 домови за стари лица во Германија, нудиме силна мрежа на работодавци во скоро секој регион во Германија.

Бараме медицински сестри со познавање на германски јазик за овие клиенти. Или медицински сестри кои сакаат да учат германски со нас.

Признавањето на професионалната квалификација е наш најголем приоритет и пред сè е потребна нашата техничка експертиза. Нашата услуга е бесплатна за апликантите.

 

Ваши задачи:

 • Работa како детска медицинска сестра во германските клиники

 


Профил:

 • Ausbildung zur Kinderkrankenschwester
 • Berufserfahrung in der Neonatalogie von Vorteil
 • Deutschkenntnisse B2 Niveau wären von Vorteil oder die Bereitschaft Deutsch zu lernen
 • Freude an anspruchsvollen Tätigkeiten & hohes Engagement
 • Strukturierte Arbeitsweise,Offenheit, Freundlichkeit, Kommunikationsstärke und Geduld 
 • Motivation Deutsch zu lernen

Што нудиме:

 • Договор на неопределено време дирекно со клиниката
 • Плата во зависност од локацијата и искуството, пред признавање приближно 2.200-2.500 € бруто + додатоци, по признавањето од 3.000 бруто плус додатоци 
 • 13.плата
 • Добри можности за напредок и развој
 • Трошоци за целиот процес на одобрување, вклучувајќи преводи се на наша сметка
 • Подготовка за нострификација
 • Живеалиште ќе биде дадено на располагање
 • Интеграција на фамилијата
 • Први чекори во Германија- ние сме тука за да Ви помогнеме!

Вака иде постапката

 1. Пријавете се!
  ...online, така што ќе ја одберете опцијата "Jetzt-auf-diese Stelle-bewerben-Button

 2. Прашања?
  Ако имате какви било прашања, однапред користете ги деталите за контакт на вашето лице за контакт.

 3. Интервју преку телефон
  Ние закажуваме состанок за кратко интервју

 4. Лично запознавање
  Потоа се запознаваме лично и разговараме за сите детали

Сакате да промените?
Тоа останува меѓу нас!

Ако сте во прекин на работниот однос, секако ќе ве увериме за најголема доверливост на вашата апликација.

Ние ќе контактираме  со сегашниот или поранешниот работодавец со ваша согласност.

Телефонските интервјуа и интервјуа се исто така можни после работа или за време на викендот.

 

Дали тоа Ви звучи добро?
Тогаш пријавете се сега. Се радуваме на Вашата апликација!

Аплицирај сега!

 

       

 

Jetzt auf diese Stelle bewerben Mit WhatsApp bewerben Bitte beachten Sie, dass Sie damit Daten über WhatsApp an uns senden. Für höheren Datenschutz verwenden Sie den "Jetzt auf diese Stelle bewerben" Button. Stelle ausdrucken

Ihre Ansprechpartnerin

Frau Anja Sevcenko

Kontakt

MR Medical Recruiters GbR
Edenbergerstr. 2
86156 Augsburg

Telefon: +49 821 57089820
E-Mail: info@medical-recruiters.de